Onlangs verscheen onderstaand bericht op de website van gemeente Amsterdam. We vinden het mooi om te zien dat ook buiten Knowledge Mile Park aandacht is voor groen en duurzaamheid. Uiteraard kunnen ook bewoners en bedrijven in het gebied van Knowledge Mile Park een subsidieaanvraag indienen voor de aanleg van blauw-groene daken.

Origineel bericht:

Amsterdam stelt samen met de Europese Unie een half miljoen euro beschikbaar om zogeheten slimme blauw-groene daken aan te leggen. Het gaat om een totale oppervlakte van 2.000 vierkante meter.

Slimme blauw-groene daken zijn onderling met elkaar verbonden. Als het regent wordt het water opgevangen, zodat het riool niet wordt overbelast. Bij droogte komt het water juist vrij, zodat het kan verdampen en planten op het dak voldoende water krijgen. De daken dragen bij aan de voorbereiding van Amsterdam op extremere weersomstandigheden door klimaatverandering.

Vergoeding

De subsidie is bedoeld voor huiseigenaren, woningcorporaties en bedrijven met een dak van minstens 200 vierkante meter. Vanaf die oppervlakte heeft het systeem het grootste effect. Afhankelijk van de kosten, wordt tot maximaal 75% vergoed.

Sociale huurwoningen

De aanleg komt bovenop het project RESILIO, waarbij 8.000 vierkante meter slim blauw-groen dak op sociale huurwoningen wordt geplaatst. RESILIO is een samenwerking tussen de gemeente Amsterdam en andere partijen, zoals Waternet, de Hogeschool van Amsterdam en de Vrije Universiteit.

Aanvragen

Subsidie aanvragen kan via onderstaande link