Knowledge Mile Park. Samen vergroenen en verduurzamen.

Samen panden, straten en pleinen verbeteren, door de slimme inzet van groen en duurzame oplossingen. Zo realiseren we met elkaar Knowledge Mile Park, een groene en duurzame stadsstraat van de IJtunnel tot en met het Amstelplein. De gemeente Amsterdam en bedrijveninvesteringzone BIZ Knowledge Mile werken samen met partners aan de realisatie van het project.

Knowledge Mile Park is niet zomaar een park op een van tevoren bedachte locatie. Het is begonnen als idee vanuit de Knowledge Mile, het innovatiedistrict in het hart van Amsterdam. Kennis, mensen en talent komen hier samen om de omgeving groener, duurzamer en leefbaarder te maken. Als partners van Knowledge Mile Park hebben we vervolgens een helder doel gesteld voor 2025, het jaar waarin de stad 750 jaar bestaat. Dan willen we vieren dat we van de langste straat van Amsterdam een groene en duurzame omgeving hebben gemaakt. En vooral een fijne plek om te wonen, werken en verblijven.

Meedenken en meedoen

Met Knowledge Mile Park bundelen we kennis, kunde en inzet. Ondernemers, organisaties en community managers werken mee vanuit de BIZ Knowledge Mile en kijken op welke manieren zij bij kunnen dragen aan een positieve duurzame impact op het gebied. Bijvoorbeeld door groene terrassen en daktuinen aan te leggen.

Vanuit de gemeente Amsterdam zetten specialisten op het gebied van vergroening en beheer zich in voor een catalogus met suggesties voor materialen en planten die ingezet kunnen worden. De projectmanager en gebiedsmakelaars faciliteren, en verbinden mensen met elkaar om de vergroening en verduurzaming van Knowledge Mile Park per wijk en straat te stimuleren.

De BIZ Knowledge Mile zet zich in voor een duurzame Knowledge Mile. Waar je ook in je organisatie werkt, je kunt zelf aan de slag met duurzaamheid en je aansluiten bij een van de vier duurzaamheidsprojecten: van bedrijfsafval verminderen tot verduurzamen van vastgoed.

Wil je zelf meedenken en meedoen? Dan maken we graag gebruik van jouw kennis over je pand, organisatie of buurt. Door samen na te denken over de slimme inzet van groen, te investeren en actie te ondernemen, maken we Knowledge Mile Park werkelijkheid en zorgen we met elkaar dat het blijvende waarde heeft.

Projecten
Contact