Op 10 september en op 10 oktober 2019 zijn bewoners, het stadsdeel Centrum en Knowledege Mile Park met elkaar in gesprek gegaan over de mogelijkheden voor vergroening in de Metropoolomgeving. Waar kunnen nieuwe bomen worden gepland? En waar past een groene strook? Het project heeft de mogelijkheden uitgewerkt, de buurt weet het beste waar de omgeving behoefte aan heeft.

Datum

10 september 2019, 10 oktober 2019

Locatie

Eerlijk, Amsterdam

Georganiseerd door

Gemeente Amsterdam, Knowledge Mile BIZ

Over de bijeenkomst

De bezoekers hebben kennis genomen van het project. De Gemeente Amsterdam werkt hier samen met de Knowledge Mile Bedrijveninvesteringszone (BIZ), ondernemers en bewoners aan een groene en duurzame stadsstraat, vanaf de IJtunnel tot Amstelplein.

De plannen voor een groener Metropoolomgeving zijn gepresenteerd. De bezoeker heeft een kansenkaart gezien voor het hele gebied en de ontwerpen voor het specifieke Metropoolgebied. We zijn met elkaar om de tafel in gesprek gegaan over het ontwerp. Er zijn ideeën gedeeld middels post-its.

Uitkomsten tafelsessies

Wij hebben de post-its gebundeld en nemen deze mee in de uitwerking van het definitieve ontwerp. Thema’s van de reacties:

  • Naast groen in de openbare ruimte, groen tegen de gevels en/of als entree
  • Groen rondom afvalbakken of aan lantaarnpalen
  • Water toevoegen aan het groen
  • Het ‘kunstwerk’ van de dennenappels.
  • Het parkeren van de fiets

Vervolg: het realiseren van groen

Het gebied voor het Ceresgebouw is als eerste aan de beurt en wordt in het najaar van 2019 vergroend. De suggesties over onder meer materiaal en plantkeuze worden waar mogelijk meegenomen. De bewoners van het Ceresgebouw worden afzonderlijk geïnformeerd over het proces.

Meer weten? E-mail [email protected]