Project omschrijving

Nieuw en beter groen in de openbare ruimte

Knowledge Mile Park richt zich naast gevels, geveltuinen en daken ook op de openbare ruimte. Het eerste project dat in de uitvoering gaat is het President Steynplantsoen in Amsterdam Oost. 

Wat gaat er gebeuren?

Het President Steynplantsoen wordt groener ingericht, met verschillende soorten planten en bomen prettig voor mens en dier. Er is gekozen voor kwalitatief hoogwaardige planten en bomen waar insecten en bijen op af komen, zoals een ecologische haag. Ook komen er nieuwe zit- en speel gelegenheden.

Met de buurt in gesprek

In april 2019 zijn de eerste ideeën over een groen plantsoen opgehaald in de buurt tijdens een bijeenkomst. De bevindingen zijn door de gemeente verwerkt in een voorlopig ontwerp. Het begin van een samenwerking is ontstaan. In juli is het ontwerp gepresenteerd en hebben de buurtbewoners nogmaals meegedacht: het wordt steeds concreter.

Download ontwerp

 


Ontwerp definitief President Steynplantsoen.

Bij de nieuwe inrichting van het President Steynplantsoen werken de gemeente Amsterdam en buurtplatform Transvaal samen.

Wat is er veranderd?

Op het President Steynplantsoen zijn bomen gekapt en beloofd om deze tijdens een herinrichting terug te planten. De herinrichting liet even op zich wachten en is gelukkig ondertussen gerealiseerd. Er zijn tien bomen terug geplant in het President Steynplantsoen. Vier bomen worden er geplant in de groene strook aan de overkant van de weg van het plantsoen. De 10 kleinere bomen worden geplant in het zogenaamde spoortalud. In het President Steynplantsoen is gekozen voor een mening van inheemse en uitheemse soorten die een bijdrage leveren aan biodiversiteit en een sierwaarde hebben zoals groot blad of uitbundige bloei. In het spoortalud en in de bomen groep is gekozen voor inheemse soorten. De speelplek is opgeheven en er zijn speelaanleidingen voor terug geplaatst op een andere locatie.

Ook een groenere buurt?

Ontdek wat u zelf kunt doen, zoals het aanvragen van een geveltuin.

 

Headerfoto: Benny van der Plank