Donderdagmiddag op het marine terrein, een industriële werkplaats met een groepje studenten en paar docenten. De afgelopen week hebben diverse studenten van de Academie van Bouwkunst o.l.v. Sanne Horn (groen ontwerper) zich gebogen over een beplantingsontwerp voor de muur naast de academie, onderdeel van Knowledge Mile Park.

Naast kennisoverdracht in de vorm van colleges over onder andere het maken van een ontwerp, werken met beplanting en stedelijk groen, waren diverse excursies onderdeel van het programma. Zo hebben de studenten het gebied Knowledge Mile Park verkend o.l.v. Carla van der Linden (projectmanager Knowledge Mile Park), zijn ze aan de slag gegaan met een tekenontwerp in de tuin van het Rijksmuseum en heeft Ton Muller ze meegenomen naar de Zuidas op zoek naar stedelijk groen. Dit alles toewerkend naar een doordacht ontwerp, welke eind augustus gepresenteerd zijn.

Er is een kleurige hoeveelheid aan ideeën. Termen waar je niet meteen aan denkt bij het uitzoeken van planten voor een geveltuin. Golfbewegingen, geurpaletten, kleurmixen, historische waarde, omgeving reflecteren in kleur en ga zo maar door. Het is een zeer leuke introductie in de kunstvorm van het ontwerpen met planten. De opbrengst zijn 6 zeer diverse plannen, die aangeboden worden aan Knowledge Mile Park. Mooi ter inspiratie en wie weet wordt een van deze plannen wel gerealiseerd.

Knowledge Mile Park
Samen panden, straten en pleinen verbeteren, door de slimme inzet van groen en duurzame oplossingen. Zo realiseren we met elkaar Knowledge Mile Park, een groene en duurzame stadsstraat van de IJtunnel tot en met het Amstelplein. De gemeente Amsterdam en bedrijveninvesteringzone BIZ Knowledge Mile werken samen met partners aan de realisatie van het project.