De Gemeente Amsterdam werkt samen met de Knowledge Mile BIZ, ondernemers en bewoners aan een groene en duurzame stadsstraat, vanaf de IJtunnel tot Amstelplein. Groen kan helpen de stad klimaatbestendiger te maken en de variatie in planten en dieren bevorderen. Met elkaar realiseren we een verbetering van de buurt door panden, straten en pleinen optimaal te vergroenen.

Een schoolvoorbeeld

Een mooi kersvers voorbeeld: een bewonersinitiatief om een pand van Eigen Haard woonstichting aan de Wibautstraat te vergroenen. Eigen Haard en stadsdeel Oost slaan de handen hiervoor ineen. Met succes!  In het voorjaar van 2019 is de groene gevel met succes gerealiseerd. De kale straathoek is getransformeerd middels groots verticaal groen.

Officiële opening

De gevel is al enige tijd te zien, en wordt op 19 september ook officieel geopend. U bent uitgenodigd voor de officiële opening van deze nieuwe groene gevel. Stadsdeel bestuurder Rick Vermin en directeur wonen van Eigen Haard Pim Hoogenboom knippen het spreekwoordelijke lintje.

Foto: Benny van der Plank

Wanneer:

19 september 2019
16.00 uur

Locatie:

Coffee Company, Wibautstraat

Programma:

Opening
Rondleiding Knowledge Mile Park
17.15 borrel bij Stan & CO.

Meedoen met Knowledge Mile Park

Sluit je nu aan bij de groeiende groep vergroeners van Knowledge Mile Park. Kom bijvoorbeeld naar een van de Knowledge Mile Morning Meetups. Of neem contact met ons op via [email protected]