De Knowledge Trail krijgt een tweede editie! Op 6 februari 2020 leggen enthousiaste hardlopers en wandelaars tijdens het sportieve evenement een route af aan de Knowledge Mile. Een gezonde en gezellige manier om gebouwen en andere bijzondere locaties te ontdekken. Onderweg draaien dj’s muziek ter motivatie en kun je deelnemen aan challenges.

De Knowledge Mile BIZ organiseert het sportieve evenement. Het viel te verwachten: de route loopt langs de Knowledge Mile. Onderdeel hiervan is het Knowledge Mile Park: vergroening en verduurzaming van IJtunnelmond tot Amtelplein. Sportiviteit en vitaliteit, zoals in de Knowledge Trail, passen in dat straatje. Een gezonde werk- en leefomgeving voor de bewoners en gebruikers rondom is een belangrijk uitgangspunt.

Wat gaan we doen?

Om 7 uur ’s avonds is de warming up. Daarna vertrekken verschillende golven aan deelnemers op gezette tijden. Sommigen doen individueel mee, anderen in een groep bestaande uit vijf personen. De route gaat door gebouwen en langs locaties die normaal gesproken niet vrij toegankelijk zijn. Hardlopers leggen 4,8 km af en wandelaars doen een route van 1,6 km. Leuk om te netwerken, goed voor teambuilding en het is ook lekker sportief.

Daarnaast is er een challenge. Vorig jaar was dat niet niks. Deelnemers zitten met zijn vijven vast aan een paar ski’s en moeten samenwerken om zich voort te bewegen. De winnaars van de challenge krijgen een leuke prijs.

Voor een team kost het €150,- , als individu kost het €30,- en als student €15,-.

Wat krijg je voor dat geld?

  • Een (team)foto
  • Drinken en fruit langs route
  • Een Knowledge Trail gadget
  • Een maaltijd en drankje
  • Afterparty
  • Eventueel een prijs

Knowledge Mile Park

De Knowledge Mile BIZ en de gemeente Amsterdam werken samen met ondernemers en bewoners aan een groene en duurzame stadsstraat, vanaf de IJtunnel tot Amstelplein. Groen kan helpen de stad klimaatbestendiger te maken en de variatie in planten en dieren bevorderen. Met elkaar realiseren we een verbetering van de buurt door panden, straten en pleinen optimaal te vergroenen.

Tijdens de Knowledge Trail  maak je kennis met de projecten van Knowledge Mile Park. Zo kom je langs het Eigen Haard Woningbouwcorporatie, kijk omhoog naar het verticale groen.

Inschrijven

Lekker rennen door kantoorpanden en andere gebouwen met veel afwisseling en leerzame elementen. Klinkt dat als muziek in de oren? Inschrijven kan online.